Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat, într-o postare pe blog, decizia de iniţiere a procedurilor pentru înfiinţarea Fundaţiei „Mişcarea Populară”.

„Astăzi am decis, împreună cu colegii mei, să iniţiem procedurile pentru înfiinţarea Fundaţiei «Mişcarea Populară». Ştiu că acest subiect va capta atenţia presei româneşti şi a opiniei publice deopotrivă – semn că noua noastră formă de expresie, care îşi propune să promoveze valorile de centru-dreapta, este aşteptată atât ca nouă platformă socio politică, dar şi un real catalizator pentru implicarea societăţii româneşti în elaborarea şi implementarea deciziilor majore care ne privesc”, notează Diaconescu.

Diaconescu menţionează totodată că în actele constitutive ale fundaţiei vor fi enuntate o serie de programe şi strategii care vizează „dezvoltarea societăţii româneşti, în ansamblu, cu accent pe oferirea de oportunităţi pentru clasa mijlocie şi tineret, ca principale forţe motrice pentru progresul ţării noastre”.

„Misiunea acestei fundaţii este deschisă tuturor celor care doresc să promoveze o Românie modernă”, mai scrie Cristian Diaconescu.