Draap Trading Ltd, un comerciant olandez de carne, este considerat suspectul-cheie în cadrul scandalului cărnii de cal, în urma unor informaţii de presă potrivit cărora a fost condamnat anul trecut pentru etichetarea cărnii de cal drept carne de vită.

Draap Trading Ltd este o companie înregistrată în Cipru, cu sediul central la Antwerpen (Belgia) şi deţinută de un offshore din British Virgin Islands.

Draap Trading Ltd a livrat carne companiei franceze Spanghero, care a aprovizionat, la rândul ei, altă companie franceză, Comigel. Lasagna Findus în care s-a găsit carne de cal, în Marea Britanie, provine de la instalaţia Comigel din Luxemburg. Spanghero a insistat că pachetele de carne livrate de instalaţia sa de la Castelnaudary, în sudul Franţei, au sosit etichetate „vită – origine UE” şi că „nu a tratat sau făcut altceva cărnii” respective.

Directorul Draap Trading Ltd Jan Fasen a confirmat că a cumpărat un lot de carne de cal de la două abatoare româneşti şi l-a vândut unor procesatori francezi, insistând că a etichetat în mod clar carnea ca fiind carne de cal.