Membrii conducerii PDL şi liderii judeţeni ai partidului se reunesc astăzi în şedinţa Colegiului Director pentru a analiza rezultatele alegerilor parlamentare.

Şedinţa se anunţă tensionată, în condiţiile în care o serie de lideri ai partidului criticând la scenă deschisă conducerea partidului după înfrângerea din alegerile parlamentare.

Primul, şi cel mai categoric, a ieşit public primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, cerând direct demisia lui Vasile Blaga după dezastrul de la alegeri. Elena Udrea – cu cel mai mare număr de voturi obţinut de vreun lider PDL la Cameră –  a ieşit şi ea la rampă în ultimele zile.

De atunci, în fiecare zi, Elena Udrea face declaraţii şi apare în emisiuni televizate pentru a vorbi despre situaţia PDL.

Majoritatea liderilor judeţeni au evitat să aibă o poziţie tranşantă înaintea şedinţei de astăzi, pe de o parte, din cauză că se fac vinovaţi în mare parte de situaţia în care a ajuns partidul, iar pe de alta pentru că fiecare îşi face propriul calcul şi aşteaptă să vadă spre ce soluţie şi mai ales spre cine va fi înclinată balanţa.