Podul peste Dunăre din punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse este deschis numai pentru vehiculele cu masa mai mică de 10 tone, pe cele două sensuri de circulaţie, din cauza problemelor la carosabil apărute în secţiunea bulgară.

„Circulaţia a fost restricţionată ca urmare a anunţului făcut de autorităţile bulgare, care în data de 7 aprilie au constatat că a fost afectat atât covorul asfaltic, cât şi structura fundaţiei de fier – beton, în zona de responsabilitate a părţii bulgare, fiind afectată una din benzile de circulaţie pe podul Giurgiu – Ruse. Având în vedere lucrările necesar a fi executate pentru reluarea circulaţiei, rugăm participanţii la trafic să utilizeze alte puncte de trecere a frontierei către Bulgaria: Calafat, Bechet, Ostrov, Negru Vodă sau Vama Veche”, se arată într-un anunţ al CNADNR.

Site-ul Novinite.com a relatat că o gaură impresionantă a fost semnalată duminică pe carosabil, în secţiunea bulgară a podului rutier peste Dunăre ce asigură o legătură între România şi Bulgaria, la nivelul localităţilor Ruse şi Giurgiu.