Tribunalul Olt a admis, luni, cererea DNA de redeschidere a urmăririi penale faţă de fostul primar al Slatinei Darius Vîlcov într-un caz de corupţie în care sunt suspecte alte opt persoane, între care foşti şefi din administraţia locală din Olt şi oameni de afaceri, decizia fiind definitivă, relatează Mediafax.

Potrivit portalului instanţelor, magistraţii Tribunalului Olt au admis, luni, solicitarea procurorilor DNA de redeschidere a urmăririi penale faţă de Darius Vîlcov şi faţă de alte opt persoane, între care fostul primar al municipiului Slatina Minel Prina, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, vicepreşedintele CJ Marius Oprescu, soţia deputatului Daniel Bărbulescu, Andra Bărbulescu, şi oamenii de afaceri Ovidiu Ramba, Laurenţiu Şerban, Cristian Tomescu, Bogdan Langa, într-un dosar privind fapte de corupţie.

Sentinţa magistraţilor de la Tribunalul Olt este definitivă şi a fost pronunţată la două luni de la înregistrarea solicitării pe rolul instanţei, perioadă în care magistraţii au amânat de mai multe ori luarea unei decizii în acest caz.

În 2012, Nicolae Stan, fost deputat de Olt şi fost primar al comunei Coloneşti, a reclamat la DNA fapte de corupţie privind contracte încheiate de Primăria Slatina, în perioada în care Darius Vâlcov era primar, cu firme ale oamenilor afaceri Cristian Tomescu, Laurenţiu Şerban, Ovidiu Ramba şi Bogdan Langa.

Procurorii anticorupţie din Craiova au dispus netrimiterea în judecată, în urma sesizărilor făcute de Nicolae Stan. El a atacat decizia procurorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care, în 2014, a respins plângerea şi l-a obligat pe acesta la plata a 50 de lei cheltuieli de judecată.

Ulterior, procurorii anticorupţie au solicitat redeschiderea urmăririi penale în acest caz.

Darius Vâlcov, fost ministru, fost primar al Slatinei şi fost senator, este urmărit penal pentru fapte de corupţie în trei dosare, în unul dintre acestea fiind trimis în judecată.

Vâlcov este cercetat sub control judiciar în primul dosar în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. În acest dosar, el a fost arestat pereventiv în 2 aprilie, iar ulterior a fost plasat în arest la domiciliu. În 20 mai, el a fost trimis în judecată în acest dosar.