Tusea, febra uşoară şi vocea răguşită sunt simptomele unei laringite, provocată deseori de o viroză respiratorie care se poate agrava dacă nu este tratată la timp.

Doctorii ne recomandă câteva remedii naturiste.

Maceratul de tărâţe este foarte bun în tratarea laringitei. Se pun 100 g tărâţe într-un litru de apă clocotită, se îndulceşte cu miere şi se bea cât mai mult în timpul zilei.

Consumaţi cât mai multe ceaiuri călduţe preparate din plante cu efect emolient, care vor degaja laringele de mucozităţi. Cel mai util în acest caz este ceaiul de nalbă, însă mai pot fi consumate şi infuzia de anghinare, brâncuţă, busuioc, cimbru, ciuboţica-cucului, coacăz negru, cozi de cireşe, plămânărică, podbal sau sulfină.

Seara, înainte de culcare, se va face gargară cu apă călduţă şi bicarbonat de sodiu, după care se ia sub limbă o lingură de miere polifloră. Pe timpul zilei se mai poate face gargară cu ceai de muşeţel, tei, sulfină, pătlagină, nuc sau salvie.

Cura helio-marină sau tratamentele în staţiunile balneo-climaterice cu climat salin (Govora, Slănic-Moldova, Sovata) sunt foarte indicate ca tratament, deoarece sarea are darul de a ajuta la îmbunătăţirea respiraţiei şi la îndepărtarea mucozităţilor.

De aceea, sarea se mai foloseşte şi înainte de culcare, când se va curăţa nasul foarte bine prin spălături cu sare.