Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a explicat în şedinţa PNL de miercuri că liderii partidului au decis să renunţe la portofoliul Justiţiei pentru a-l scuti pe „bietul nenorocit” care va prelua funcţia după încheierea interimatului lui Victor Ponta de a trage ponoasele după numirea şefilor de la Parchete.

„E un minister pe care ţi-l dă după ce o problemă de maxim interes public se întâmplă pe acolo. Gândiţi-vă la bietul nenorocit sau nenorocită, că rămâne paradoxal să tragă ponoasele, că aşa e viaţa parşivă, cu MCV-ul”, a spus Antonescu în timpul şedinţei PNL.

„Ăştia vor pune până la urmă procurorii dacă s-au înţeles, (…) şi ăla al nostru se va duce la Bruxelles, unde va fi luat la tocat de birocraţii Comisiei Europene, care vor pune în cârca lui faptul că noi mai avem probleme şi după aceea vor veni tot cu el să vadă dacă ce mai face domnul Fenechiu, că domnul Dragnea nu mai are nicio problemă de post, că a fost bun în discuţii, Doamne fereşte”, a mai spus preşedintele PNL.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, se teme că PNL va avea de suferit dacă procurorii desemnaţi de Ponta la şefia Parchetelor „îşi vor bate joc” de ţară: „Gândiţi-vă că în situaţia în care doamna Kovesi şi alţii, şi alţii, şi alţii vor ocupa aceste funcţii şi vor începe să-şi bată joc de ce se întâmplă în această ţară, PNL-ul va suferi, pentru că va avea ministrul în frunte şi el va trebui să le răspundă tutror acestor cetăţeni ce fac aceşti politruci puşi acolo de unii şi de alţii”.

Mircea Diaconu a fost de părere că PNL ar fi trebuit să se retragă de la guvernare după propunerea Laurei Codruţa Kovesi pentru şefia DNA. „Eu v-aş atrage atenţia că plecăm dintr-un punct al realităţii de acum jumătate de oră, când premierul Ponta a ieşit pe televizor şi a anunţat deja că 12 dintrei cei mai importanţi fruntaşi ai noştri au acceptat a nu avea Ministerul Justiţiei şi au cedat făra să ceară un alt minister. Ăsta este punctul real. Cu riscul de a vă şoca un pic, eu cel puţin aşa văd lucrurile. Ceea ce se petrece în acest subiect se va repeta din ce în ce mai tare cu celelalte subiecte ministeriale. Oricum concentrarea publică şi divizarea de subiecte pe scena politică este clară deja, noi cumva ne concentrăm pe subiecte parlamentare şi legislative, iar ei pe administrare. Dacă ar fi după mine, eu aş asigura ca PNL sprijin parlamentar şi m-aş retrage din Guvern”, a spus Mircea Diaconu.