Preţul cărnii de porc este mai mare cu 25% faţă de luna decembrie a anului trecut, din cauza scumpirii furajelor, diminuarea puterii de cumpărare urmând să ducă la o scădere a consumului, de Crăciun, de 15-20%, potrivit Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România.

Producătorii de carne estimează că în fiecare an se taie aproximativ trei milioane de porci în gospodăriile ţăranilor.

Carnea de porc este cea mai căutată în România, acoperind aproape jumătate din consumul de carne, de circa 60 de kilograme pe cap de locuitor pe an, fiind urmată de cea de pasăre (15-20 kg) şi vită, categorie care reprezintă doar 10% din total.

Fiecare român mănâncă anual 30-32 de kilograme de carne de porc, faţă de media europeană de 40-45 de kilograme. Consumul de carne de pasăre este de 15-20 de kilograme pe an, de asemenea sub media europeană, de 23-24 kilograme.