Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat sâmbătă că liberalii trebuie să îi scoată “cât mai repede” pe social-democrați de la guvernare, deoarece aceștia “repetă toată relele pe care le-au făcut până acum”.

Mare atenţie cum ne desemnăm oamenii, pentru că trebuie cât mai repede să scoatem PSD de la guvernare. Uitaţi-vă la Victor Ponta. Şase săptămâni a stat, cum spunea cineva, ca un pisicuţ. În câteva dintre materialele pe care le citeam astăzi, vedeam cum o parte din banii din bugetul de stat se duc pe fondurile de reechilibrare. Unde ajung cei mai mulţi bani? În judeţul lui Dragnea. Repetă toată relele pe care le-au făcut până acum, repetă”, a spus Blaga.

El a adăugat că PNL are astăzi 45% şi sarcina noului PNL este să vină la guvernare.

Astăzi partidul are 45%, asta înseamnă că trebuie să venim repede la guvernare. Acesta este sarcina noului PNL. Am încredere că am trecut peste toate orgoliile şi am reuşit să aducem partidul în situaţia de a fi înscris în registrul partidelor politice şi fiecare dintre dumneavoastră să faceţi acest lucru şi în etapa următoare, veţi pune pe picioare cea mai puternică structură pe care a avut-o dreapta în România. Numai mâine nu-i poimâine, alegerile bat la uşă”, a mai spus Blaga.

El a declarat că programul de guvernare al liberalilor trebuie să fie în acord cu proiectul politic România lucrului bine făcut şi a subliniat că oamenii care vor fi desemnați să facă parte din viitorul guvern trebuie să nu poată fi atacaţi pentru corupţie.

Mă bucur foarte mult că se munceşte foarte mult, se munceşte bine pe programul de guvernare şi termenul de 28 februarie va fi respectat şi fiecare organizaţie veţi avea proiectul de guvernare pe care îl veţi putea amenda. După ce lucrurile acestea vor fi făcute, la un moment dat va trebui îmbrăcat de oameni. De pe acuma vă spun un lucru: Dacă nu vom avea grijă ca el să fie susţinut de acei oameni care să nu facă calificarea la locul de muncă, să stăpânească zonele pe care urmează să le administreze, care să nu poată fi atacat pe corupţie. Sigur, dacă ai fost o zi în politică, sigur mai ai câte o pată, dar să înţelegem ceva, că dacă aceşti oameni nu vor fi ei în slujba României şi nu România în slujba lor, înseamnă că nu am învăţat nimic”, a spus Blaga.

El a mai spus că în această sesiune parlamentară trebuie finalizate codurile electorale, finanţarea partidelor şi legea partidelor politice deoarece numai aşa PNL va fi cel mai mare partid din România şi va rămâne în inimile oamenilor.

Evident va trebui să finalizăm în această sesiune codurile electorale , toate legile alegate de alegeri, finanţarea partidelor, toate aceste lucruri trebuie rezolvate pentru că numai astflel vom rămâne în inimile oamenilor şi numai astfel vom rămâne cel mai mare partid din România şi pentru acest lucru trebuie să dăm jos Guvernul Ponta”, a completat Blaga.