Copreşedintele PNL, Vasile Blaga a declarat, vineri, referitor la denunțul lui Darius Vâlcov împotriva sa, că nu a fost implicat niciodată implicat în atribuirea unui contract pentru firme.

Nu i-am cerut domnului Vâlcov, aşa cum am declarat şi ieri, şi nimănui, de altfel, în ţara asta, să acorde cuiva vreun contract, nici pentru firma Tehnologica nici pentru o altă firmă. Niciodată. Nu aveam niciun motiv să îi spun lucrurile astea. Domnul Vâlcov, cred că iniţial, ca să îşi rezolve problemele faţă de subordonaţi, probabil că a făcut astfel de declaraţii acolo, dar repet, niciodată nu am fost implicat în atribuirea unui contract pentru firme, nu am fost la sediului partidului să îi spun să dea contracte formei Tehnologica. Probabil vrea să scape, ca şi alţii de pedeapsă, sau o parte din pedeapsă”, a declarat Vasile Blaga, potrivit Mediafax.

Eu în 2009 am fost la Ministerul Dezvoltării, şi nici măcar nu era pe Ministerul Dezvoltării proiectul respectiv, ci pe Mediu”, a adăugat Blaga.

Despre afirmaţiile lui Theodor Berna, Vasile Blaga a spus că acesta ar fi declarat că a discutat cu ”doi colegi din eşalonul doi, domnul Liga şi domnul Popescu”.

Domnul Liga şi domnul Popescu nu au venit niciodată la mine să mă roage sau să îmi sugereze să intervin în favoarea firmei Tehnologica”, a precizat Vasile Blaga, menţionând că fiica sa nu îl cunoaşte pe Berna şi nu s-a întâlnit niciodată cu el.

Cum să controlez firma asta? E firma domnului Berna, sau a cui o fi, cu vine o fi asociat”, a mai spus Blaga, precizând că Theodor Berna nu era sponsor la partid.

Numele lui Vasile Blaga apare pomenit de martori şi inculpaţi în dosarul de corupţie al lui Darius Vâlcov legat de o presupusă implicare a acestuia în legătură cu modul în care societatea lui Theodor Berna, Tehnologica Radion, ar fi câştigat contracte, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Anchetatorii DNA redau în rechizitoriul prin care l-au deferit justiţiei pe Darius Vâlcov modalităţile nelegale prin care societatea Tehnologica Radion a câştigat o serie de contracte în defavoarea altor societăţii participante la licitaţii, deşi acestea din urmă îndeplineau condiţiile în vreme ce Tehnologica Radion, nu.