Copreședintele PNL Vasile Blaga a afirmat miercuri, la Oradea, că edilii racolați de PSD în anul 2014 ar putea avea probleme cu DNA, potrivit Agerpres.

Blaga a subliniat că 496 de edili „au fost cumpărați” de PSD pentru a-și mări șansele electorale în alegerile prezidențiale.

„Veți spune că tot au pierdut. Așa este. Numai că Curtea (…) vine și spune ceea ce spunem noi de un an și jumătate. Că numai în cursul anului trecut fondul de rezervă la dispoziția primului ministru a fost majorat nejustificat și ilegal, spune Curtea, de 15 ori. Mai mult, banii au ajuns în cele 500 de primării cu titlu clar: cheltuieli curente și de capital, adică orice. Curtea (de Conturi n.red.) a înaintat toate aceste date DNA-ului și desigur, îmi pare rău, dar destui edili vor avea probleme pentru că așa înțelege PSD-ul să își creeze avantajele competitive și nici nu vrea să răspundă public de lucrul acesta”, a declarat Blaga.

El a amintit că, de mai multe luni, decizia Curții Constituționale privind ordonanța 55, cea cu racolările, se află în Senat, Curtea solicitând să se revină la situația inițială. „Curtea cere: reveniți la situația inițială. Majoritatea PSD din BPN și din plen nu dorește să discutăm această ordonanță cum nu a dorit luni să punem pe ordinea de zi proiectul legii alegerii primarilor în două tururi”, a subliniat Blaga.

Copreședintele PNL a ținut să aprecieze, în acest context, că primarii din Bihor nu au întins mâna, „nu s-au lăsat cumpărați de Dragnea pe bani publici pentru a trece în barca PSD-ului”, ba, mai mult, au avut un scor electoral de felicitat pentru alegerea președintelui Klaus Iohannis. „Oradea arată bine, nici nu e de mirare, bine administrată. Vreau să le mulțumesc celor care au condus județul și primăria pentru rezultatele pe care le au”, a spus Vasile Blaga.

La Bihor, candidatul PNL pentru al treilea mandat la Primăria Oradea este Ilie Bolojan, iar Mircea Mălan va candida pentru conducerea CJ Bihor.

Blaga a mai afirmat că un scor bun pentru PNL în Bihor la alegerile locale va fi obținerea majorității în Consiliul Județean, ceea ce însă nu va exclude deschiderea liberalilor pentru discuții cu alte formațiuni politice.