Peste 500 de salariaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea s-au adunat, marţi dimineaţă, în faţa pavilionului administrativ, unde a început Adunarea Generală Extraordinară a membrilor Sindicatului Liber din combinat, care va lua în discuţie revocarea biroului executiv al sindicatului.

Adunarea Generală Extraordinară a membrilor Sindicatului Liber Oltchim, care a început la ora 9.30, va lua în discuţie revocarea Biroului executiv al sindicatului liber, compus din Mihai Diculoiu, Mircea Prisăcaru şi Sorin Marcu şi numirea lui Corneliu Cernev la conducerea sindicatului. O parte a salariaţilor acuză actuala conducere a sindicatului că a contribuit la prăbuşirea combinatului.

Liderul angajaţilor de la Oltchim, Corneliu Cernev, spune că au fost strânse 1.600 de semnături din partea angajaţilor pentru revocarea conducerii sindicatului din combinat, deşi erau necesare 1.465, adică două treimi din numărul total al sindicaliştilor.

Preşedintele Sindicatului Liber Olchim, Mihai Diculoiu, susţine că pentru revocarea Biroului executiv al Sindicatului Liber Oltchim nu era necesară convocarea Adunării Extraordinare, ci doar transmiterea listei cu semnături către Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Tot, marţi de la ora 13.00, va avea loc şi Adunarea Generală a Acţionarilor, care va hotărî componenţa noii conduceri a combinatului Oltchim.