Prim – vicepreşedinte PDL, Andreea Paul, este de părere că România ratează o oportunitate foarte importantă de a crea noi locuri de muncă şi a genera creştere economică prin ignorarea economiei circulare. Aceasta susţine că Guvernul Ponta nu vine cu nicio soluţie în acest sens.

Din păcate, în România ultimilor 25 de ani s-a vorbit mult prea puțin despre rolul economiei circulare care înseamnă reutilizarea, renovarea și reciclarea materialelor și a produselor. Ceea ce este considerat „deșeu” devine resursă. România reciclează și transformă în compost numai 1% din deșeuri, față de media europeană de 42%. Materialele reciclate sunt mai ieftine decât materiile prime și contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și diminuează dependența de importurile de materii prime. România nu poate ignora această oportunitate de creare de locuri de muncă și de dezvoltare economică. Nici nu poate rămâne în afara trendului european de creștere a eficienței resurselor prin reutilizare și reciclare. Nimeni din Guvernul actual nu acordă însă atenția care se cuvine economiei circulare. De aceea, PDL, PNL și Fundația Konrad Adenauer supun dezbaterii publice o serie de 5 măsuri care au menirea de a sprijini economia circulară și industriile verzi în vederea dezvoltării și a valorificării potențialului pe care îl are în România”, a declarat deputatul PDL, care este și ministru al Economiei în Guvernul Alternativă al democrat-liberalilor.

Dezbaterea “Urgențele industriilor verzi”, organizată de către Guvernul Alternativă al PDL în colaborare cu PNL și cu Fundația Konrad Adenauer are loc luni, 14 iulie, ora 16:00, la Hotel Intercontinental, Sala Ronda, Bd. Nicolae Bălcescu nr. 4, Sector 1 București.

Pentru mai multe informaţii puteţi accesa linkul de mai jos: https://www.guvernalternativa.ro/2014/07/invitatie-rolul-industriilor-verzi-in-prosperitatea-romaniei/