Stresul, dar şi alimentaţia de zi cu zi pot fi cauzele apariţiei diabetului. Află care sunt alimentele care controlează zahărul din sânge şi care îţi menţin organismul sănătos.

Merele

Cercetătorii finlandezi susţin că persoanele care mănâncă mere în fiecare zi au un risc mai scăzut cu 20% de a suferi de diabet şi de boli de inimă. Quercetina, antioxidantul puternic din mere, ceapă, roşii, legume cu frunze verzi şi fructe de pădure luptă împotriva radicalilor liberi şi menţine buna funcţionare a întregului organism.

Scorţişoara

Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că celulele organismului devin mai sensibile la insulină dacă consumi o linguriţă de scorţişoară în fiecare zi. Astfel celulele vor absorbi mai bine zahărul și concentrația acestuia în sânge se va diminua.

Peştele

Bogat în Omega-3, peştele reduce colesterolul din sânge şi protejează vasele sangvine. Ca să ai grijă de inima ta, consumă frecvent somon, sardine şi macrou.