Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a amânat miercuri din nou alegerea vicepreşedintelui CSM, funcţie pentru care şi-a depus candidatura doar judecătorul Adrian Bordea.

Judecătorul Adrian Bordea a propus amânarea discutării acestui punct al ordinii de zi pentru o şedinţă ulterioară.

Procedura pentru alegerea vicepreşedintelui CSM a fost reluată după ce judecătorii Alina Ghica şi Cristi Danileţ şi-au retras candidaturile, în contextul în care majoritatea instanţelor din ţară au votat pentru revocarea lor din funcţia de membru al Consiliului.

În 5 februarie, judecătorul Adrian Bordea, reprezentant în Consiliul al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a anunţat că şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM.

Tot atunci, în urma dezbaterilor din Secţia de judecători, în unanimitate, membrii acesteia au decis să susţină candidatura lui Bordea.

„S-a decis ca susţinerea acestei candidaturi să fie însoţită de o delimitare clară a atribuţiilor administrative în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. În acelaşi timp, s-a decis ca dezbaterea candidaturii în plenul CSM să aibă loc ulterior dezbaterii cererilor de revocare din calitatea de membri ai Consiliului a Alinei Ghica şi a lui Cristi Danileţ”, susţineau reprezentanţii Secţiei de judecători.