Anul 2020 este în curs de a deveni cel mai călduros an de la începutul măsurătorilor, potrivit meteorologilor. Specialisții au estimat că există o probabilitate de la 50% la 70% ca anul 2020 să bată recordul stabilit în urmă cu patru ani.

Izolarea la domiciliu și întreruperea multor activități din sectoarele industriale au dus la curățarea în mod semnificativ a aerului prin scăderea emisiei de gaze cu efect de seră, dar aceste acțiuni sunt insuficiente pentru combaterea poluării, spun oamenii de știință, potrivit Digi24.

Noi recorduri de temperatură au fost înregistrate de la Polul Sud până în Groelanda, fapt ce a surprins mulţi cercetători, deoarece 2020 nu este un an în care fenomenul El Nino, care este asociat cu temperaturi mari, se manifestă.

Administraţia pentru Oceane şi Atmosferă din SUA a calculat că anul 2020 are o şansă de 75% să fie cel mai călduros an din istorie şi are o şansă de 99,9% să fie în cei mai călduroşi cinci ani de la începutul măsurătorilor.

Căldura s-a manifestat cel mai pronunţat la începutul anului în Europa de Est şi Asia unde, în medie, s-au înregistrat temperaturi cu 3 grade mai ridicate decât media normală a perioadei.