Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) celebrează marţi Ziua Mondială a Alimentaţiei (ZMA) şi a 67-a aniversare de la înfiinţarea organizaţiei.
Tema din acest an propusă de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură – FAO pentru Ziua Mondială a Alimentaţiei o reprezintă ‘Asociaţiile agricole – cheia alimentaţiei pentru omenire!

Reprezentantul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură – FAO în România, Bogdan Bazgă, a declarat, luni că România se află pe locul 12, la nivel mondial, la importul de produse agroalimentare, deşi are un potenţial agricol pentru a hrăni peste 80 de milioane de locuitori.

Acesta a precizat că securitatea alimentară este una dintre cele mai importante componente ale politice naţionale agricole, precum şi ale Politicii Agricole Comune.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a sărbătorit luni Ziua Mondială a Alimentaţiei şi ‘Ziua Porţilor deschise la MADR’ printr-o expoziţie cu vânzare de produse agroalimentare, organizată în curtea ministerului şi unde au participat 20 de producători agricoli din mai multe regiuni ale ţării.

Sursa: Agerpress.