Cel puţin 123 de persoane, dintre care 56 de civili, 46 de soldaţi şi 21 de rebeli, au murit joi în violenţele înregistrate pe teritoriul sirian, potrivit unui bilanţ provizoriu furnizat de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Armata siriană a bombardat joi mai multe regiuni în care s-au regrupat rebelii, care, la rândul lor, şi-au intensificat atacurile asupra forţelor regimului, omorând 46 de soldaţi, dintre care 21 de membri ai Gărzii Republicane, aceştia din urmă pierzându-şi viaţa într-o explozie urmată de confruntări cu rebelii la Qoudsaya, o suburbie situată la vest de Damasc.

Forţele de ordine au făcut arestări şi percheziţii la Qoudsaya, bastion al Armatei Siriene Libere (ASL), potrivit OSDO, care se bazează pe o vastă reţea de militanţi şi medici de pe teritoriul sirian.

Tot în provincia Damasc, armata a bombardat oraşul Zabadani. La Zakia, 17 civili şi rebeli, precum şi opt membri ai forţelor guvernamentale au murit în bombardamente şi lupte.

Armata a încercat de mai multe ori să-i alunge pe rebeli din provincia Damasc, după violenţele care au avut loc la mijlocul lunii iulie în capitală.

Potrivit OSDO, bombardamente au avut loc şi în provinciile Idleb (nord-vest), Deir-Ezzor (est), Homs şi Hama (centru) şi Deraa (sud).